Alla nyheter

SM-silver i Ung Företagsamhet 2021 till Olle Ottevi, elev på Kalmar Fria Läroverk

12 maj, 2021

Ett stort grattis till Olle och hans företag ”Ottevi Make UF” vars resa genom tävlingen Ung Företagsamhet tog honom ända till placeringen nästbäst i Sverige i kategorin Årets hantverkare. Olle representerade Kalmar Fria Läroverk och Kalmar Län under SM-finalen.

Läs artikel »

Läs artikel

Juristen Caroline blir ny lärare på Kalmar Fria Läroverks Ekonomiprogram

6 maj, 2021

I höst tillträder Caroline Falck som ny juridiklärare på Kalmar Fria Läroverks Ekonomiprogram. Hon har jobbat som jurist inom både det offentliga och på advokatbyråer – med frågor kopplade till unga. Nu gör hon det efterlängtade hoppet in i skolans värld.

Läs artikel »

Läs artikel

Kalmar Fria Läroverk vässar inför hösten Ekonomiprogrammets två inriktningar genom; ökat fokus på aktier, olika investeringsformer och affärsrätt och mer praktisk juridik genom arbete med aktuella rättsfall

27 april, 2021

Kalmar Fria Läroverk vässar inför hösten Ekonomiprogrammets två inriktningar genom; ökat fokus på aktier, olika investeringsformer och affärsrätt och mer praktisk juridik genom arbete med aktuella rättsfall.

Läs artikel »

Läs artikel

Handelsministern besöker Kalmar Fria Läroverk: “Eleverna är spända och förväntansfulla”

26 april, 2021

Tisdag den 27 april gästas elever på Kalmar Fria Läroverk av handelsminister Anna Hallberg via länk. Eleverna i årskurs 3 på Ekonomiprogrammet, som nu läser en kurs i internationell ekonomi och handel, kommer att få en unik möjlighet att fråga ministern om Sveriges handelspolitik och dagens internationella ekonomiska utveckling.

Läs artikel »

Läs artikel

Kalmar Fria Läroverk hamnade högst upp på prispallen i tävlingen Unga Reportrar

20 april, 2021

Drygt 1 000 elever var nominerade i tävlingen Unga Reportrar och högst upp på prispallen i kategorin ”Foto” hamnade elever från Kalmar Fria Läroverk.

Läs artikel »

Läs artikel

Watma Educations skolor inför en app som varnar vid olyckor och särskilda händelser

15 april, 2021

Nyligen har utbildningsföretaget Watma Education lanserat en varningsapp som deras skolor ska kunna kommunicera via om något allvarligt skulle inträffa. Appen har installerats på personalens telefoner och datorer för att de snabbt ska kunna larma om olika händelser.

Läs artikel »

Läs artikel

Olle Ottevi, elev på Kalmar Fria Läroverk i SM-final i Ung Företagsamhet

31 mars, 2021

I mars gick Kalmar Läns årliga UF-final av stapeln. En av vinnarna är Olle Ottevi som med sitt företag Ottevi Make UF nu ska representera Kalmar Fria Läroverk och hela Kalmar Län under SM-finalen i Ung Företagsamhet.

Läs artikel »

Läs artikel

Elever från Kalmar Fria Läroverk nominerade i tävlingen Unga Reportrar

26 mars, 2021

Drygt 1 000 elever runtom i Sverige är nominerade i tävlingen Unga Reportrar och två av de nominerade bidragen i kategorierna ”Film” och ”Foto” är inskickade av elever på Kalmar Fria Läroverk. Eleverna tävlar om 10 000kr till klasskassan och vinnarna presenteras i början av april.

Läs artikel »

Läs artikel

Kalmar Fria Läroverk installerar kroppstemperaturscanner

18 mars, 2021

Kalmar Fria Läroverk har installerat en kroppstemperaturscanner som elever och personal måste passera innan de får gå in i skolbyggnaden. Detta som ett led i att försöka minska smittspridningen av covid-19.

Läs artikel »

Läs artikel

Rekordmånga vill studera på Kalmar Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

22 februari, 2021

Kalmar Fria Läroverk har i årets preliminärval fler förstahandssökande än någonsin tidigare. De nya eleverna kommer att vara de första att börja sin skolgång i skolans nya lokaler i centrala Kalmar. Rektorn: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Läs artikel »

Läs artikel

Kalmar Fria Läroverk växer och flyttar till större lokaler i höst: ”Vi tar konceptet ambitiösa studier och träning till en helt ny nivå”

12 februari, 2021

I augusti 2021 flyttar gymnasieskolan Kalmar Fria Läroverk in i fastigheten Falken på Nygatan i centrala Kalmar. Den nya skolan kommer att bli nästan 1000 kvm större med nyrenoverade lokaler som är utformade för att ge bästa tänkbara förutsättningar för ambitiösa studier, träning och rörelse för alla skolans elever.

Läs artikel »

Läs artikel

Pallplats i tävlingen ”Berätta för hundra andra”

20 november, 2020

Bland 150 inskickade bidrag från hela Sverige tar Ferdinand, Ranem, Emilius, Emilia och Felix (saknas på bild) hem en tredjeplats i tävlingen ”Berätta för hundra andra”. Se vinnarfilmen […]

Läs artikel »

Läs artikel

Kalmar Fria Läroverk inleder samarbete med Nordic Wellness

22 september, 2020

Sedan starten av höstterminen 2020 samarbetar Kalmar Fria Läroverk med Nordic Wellness. Samarbetet innebär att skolans elever numera utövar sin träning i gymkedjans lokaler där de dessutom erbjuds kostnadsfria gymkort.

Läs artikel »

Läs artikel

Ny rektor på Kalmar Fria Läroverk

13 augusti, 2020

Linda Wolfgang tillträder efter sommaren som ny rektor vid Kalmar Fria Läroverk.

Läs artikel »

Läs artikel

Fria Läroverkens betygsresultat 2020

1 juli, 2020

Sedan juni 2020 offentliggör inte Skolverket längre betygsstatistik på skolnivå. Därför redovisar Fria Läroverken här samtliga resultat för avgångseleverna vårterminen 2020.

Läs artikel »

Läs artikel

Många besök!

30 oktober, 2019

I oktober 2019 genomförde vi årets första Öppet Hus där flera hundra personer valde att besöka oss!

Läs artikel »

Läs artikel

Många vill studera på Kalmar Fria Läroverk

20 februari, 2019

Förra veckan stängdes ansökan till alla skolor tillhörande Kalmarsunds Gymnasieförbund. Sökresultatet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera gymnasiestudier och träning på Kalmar Fria Läroverk.

Läs artikel »

Läs artikel

Full fart på årets NIU-uttagningar

21 februari, 2018

1 december var datumet att lägga på minnet för de elever som i höst vill kombinera sina gymnasiestudier med en elitsatsning på idrott. Sedan dess har det varit full fart på Fria Läroverkens gymnasieskolor då så kallade NIU-uttagningar genomförts.

Läs artikel »

Läs artikel

Kalmarelever på förstaplats i filmtävling

4 december, 2017

”En mycket snyggt producerad och dramaturgiskt skicklig film som på ett emotionellt slagkraftigt sätt berör och gör att det starka och tydliga budskapet går in. Perspektivet att alla berörs av hur du själv agerar stod ut från övriga bidrag och tillsammans med det snygga hantverket, bra tempoväxlingar och väl vald musik gör det filmen till årets vinnare.”

Läs artikel »

Läs artikel

Kalmar startar nytt program och inriktning

28 september, 2017

Fria Läroverken i Kalmar breddar sitt utbud av högskoleförberedande program inför hösten 2018. Skolinspektionen har i veckan beviljat tillstånd för att starta Naturvetenskapsprogrammet och en ny inriktning på det befintliga Ekonomiprogrammet.

Läs artikel »

Läs artikel