Juristen Caroline blir ny lärare på Kalmar Fria Läroverks Ekonomiprogram

pressrelease

2021-05-06, 07:00

I höst tillträder Caroline Falck som ny juridiklärare på Kalmar Fria Läroverks Ekonomiprogram. Hon har jobbat som jurist inom både det offentliga och på advokatbyråer – med frågor kopplade till unga. Nu gör hon det efterlängtade hoppet in i skolans värld.

Caroline Falck tog juristexamen 2012 och har under sin karriär dragits till frågor som har att göra med ungdomar.

– Jag har jobbat med unga brottsoffer samt frågeställningar relaterade till LVU och asyl. När jag arbetade inom juridiken kände jag att mina möten med unga klienter gav mig allra mest och jag har alltid funderat på att bli lärare.

Hon fortsätter:

– När jag väl kom till Kalmar Fria Läroverk för min praktik inom ramen av min kompletterande lärarutbildning fastnade jag direkt. Katarina Stjernfelt som jag ska ersätta när hon går i pension gör ett så fantastiskt jobb och jag ser framemot att ta vid och fortsätta utveckla inriktningen.

Katarina Stjernfelt, som också är jurist i grunden, har arbetat mycket med att använda aktuella fall i sin undervisning.

– Det är en tradition jag vill fortsätta. Jag har mycket erfarenhet av att jobba med asylfrågor som varit ett omdiskuterat ämne de senaste åren. Jag vill använda min erfarenhet för att stimulera eleverna och skapa intresse genom att visa hur det går till i verkligheten.

Kalmar Fria Läroverk arrangerar regelbundet föreläsningar och arbetar aktivt med verklighetsbaserad undervisning, nu senast var handelsministern Anna Hallberg på besök via digitallänk och samtalade med eleverna.

– Jag har mina kontakter både från offentligheten och näringslivet och hoppas kunna fortsätta ordna intressanta föreläsningar. Det är viktigt för eleverna att se juridikens roll ute i samhället, säger Caroline Falck.

Katarina Stjernfelt är glad att just Caroline blir hennes ersättare. Nu när hon pensionerar sig ska hon fortsätta arbetet hon påbörjade under sin tid på Kalmar Fria Läroverk – skriva läroböcker inom juridik för bokförlaget Liber.

– Caroline är fantastiskt kompetent, det är väldigt roligt att hon kommer till oss. Jag har byggt upp Ekonomiprogrammets juridikinriktning på det sättet att läraren behöver veta hur juridiken fungerar och därmed är det nödvändigt min efterträdare är en erfaren jurist, avslutar Katarina Stjernfelt.

Presskontakt

Relaterat material