Handelsministern besöker Kalmar Fria Läroverk: “Eleverna är spända och förväntansfulla”

pressrelease

2021-04-26, 12:30

Tisdag den 27 april gästas elever på Kalmar Fria Läroverk av handelsminister Anna Hallberg via länk. Eleverna i årskurs 3 på Ekonomiprogrammet, som nu läser en kurs i internationell ekonomi och handel, kommer att få en unik möjlighet att fråga ministern om Sveriges handelspolitik och dagens internationella ekonomiska utveckling.

Handelsministern kommer att träffa eleverna mellan klockan 15 och 15.30. Katarina Stjernfelt, lärare i ekonomi och juridik på skolan, berättar att ministern och hennes närmsta medarbetare kommer att vara med via länk från Utrikesdepartementet. Inledningsvis kommer Anna Hallberg att presentera sig själv och förklara vad hon arbetar med och efter presentationen kommer eleverna att få ställa frågor.

– Eleverna är väldigt intresserade av pandemins effekter på EU-samarbetet, det finns många frågor relaterade till det och hur arbetet med fördelning av vaccin har fungerat, till exempel, berättar Katarina Stjernfelt och tillägger:

– En annan fråga som eleverna också är intresserade av är det nordiska samarbetet. Norge och Danmark stängde gränserna mot Sverige relativt tidigt, de undrar hur det påverkat det nordiska samarbetet och handel mellan länderna.

Stämningen bland eleverna på Ekonomiprogrammet är nu spänd och förväntansfull. Enligt Katarina Stjernfelt har klassen utförligt diskuterat med varandra hur de ska tilltala ministern.

– Som lärare tycker jag detta är oerhört roligt. Eleverna är väldigt engagerade och kommer att få se och höra att det finns en verklighet bakom det som står i böckerna.

Efter det halvtimmeslånga samtalet ska alla som deltagit mingla och diskutera samt analysera vad som sades under besöket.

– Jag och alla elever på Ekonomiprogrammet ser oerhört mycket fram mot detta. Vi är väldigt glada att just våra elever på Kalmar Fria Läroverk har fått den här möjligheten, avslutar Katarina Stjernfelt.

Presskontakt

Relaterat material