SM-silver i Ung Företagsamhet 2021 till Olle Ottevi, elev på Kalmar Fria Läroverk

news

2021-05-12, 16:31

Ett stort grattis till Olle och hans företag ”Ottevi Make UF” vars resa genom tävlingen Ung Företagsamhet tog honom ända till placeringen nästbäst i Sverige i kategorin Årets hantverkare. Olle representerade Kalmar Fria Läroverk och Kalmar län under SM-finalen.

Ottevi Make UF:s affärsidé är att sälja högkvalitativa dekorativa objekt i trä till privatpersoner genom hantverksbutiker produkten som tagit fram är en ljusstake med en ask i trämaterielen lönn och ek.

– Det känns jätteroligt att jag kom så långt, jag tror att det handlar om att ha en unik idé och att satsa på den. Det är viktigt att vara passionerad i det man gör, resonerar Olle Ottevi när han får frågan om varför hans företag lyckades så bra i tävlingen.

Även SM i Ung Företagsamhet har förstås påverkats av coronapandemin. Den sedvanliga fysiska finalmässan i Stockholm kunde inte genomföras och ansökan i den lokala tävlingen genomfördes skriftligt och digitalt.

– Jag blev intervjuad av en jury från Kalmar som bestämde vem som vann den regionala tävlingen. Efter det fick jag göra en film på två minuter där jag pitchade företaget till en jury i Stockholm som sen intervjuade mig innan de bestämde de nominerade och vinnarna, berättar Olle Ottevi.

Olle kommer att driva sitt företag vidare åtminstone över sommaren genom Ung Företagsamhets sommarföretagande.

Läs mer om Ottevi Make UF.

Presskontakt

Relaterat material