SM-segrar i brasiliansk Jiu-Jitsu för Kalmar Fria Läroverks tvillingsystrar

pressrelease

2021-12-06, 07:30

Systrarna Sanna och Elin Fransson Ingholt är inte bara lika som bär, nu är de också svenska mästare i varsin viktklass i brasiliansk jiu-jitsu eller BJJ som sporten kallas. Träningen är en del av deras skoldag på Kalmar Fria Läroverk.

På Barn- och Fritidsprogrammet på Kalmar Fria Läroverk där systrarna går andra året är träningen inlagd i schemat med tre pass i veckan.

– En gång i veckan på morgonen innan lektionerna börjar tränar vi brasiliansk jiu-jitsu och på de andra två passen i skolan tränar vi thaiboxning och grappling, berättar Sanna och Elin.

Men det räcker förstås inte för att vinna SM, systrarna lägger ytterligare fem-sex träningspass i veckan på jiu-jitsun tillsammans med tränaren Josefine Modig, Apex Kalmar, som även hon tog hem ett SM-guld 2021 i damklassen lätt fjädervikt.

Sanna och Elin började med sporten får nio år sedan och tävlade ofta innan pandemin. Nu hoppas de på fler tävlingar framöver för målet är klart, de vill satsa på sporten och ta sig till EM och VM någon gång i framtiden.

Fria Läroverkens upplägg med träning som en integrerad del av skolan var en viktig aspekt när systrarna valde gymnasium, men inte det enda de tittade på. För Sannas del spelade programmet också en viktig roll och Elin fyller i:

– Jag valde skolan för att jag skulle få träna men även för att det var en liten skola.

Presskontakt

Relaterat material