Alla nyheter

mynewsdesk image

Kalmar Fria Läroverk avvecklas till sommaren 2024

15 april, 2024

Skolan har haft ett lågt söktryck under flera års tid med minskat elevantal som följd. Till nästa läsår har skolan endast 10 behöriga förstahandssökande. Det minskande elevantalet gör […]

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

De vill få företag att erbjuda anställda gratis mensskydd

25 april, 2023

Free Period UF är UF-företaget som vill utmana samhällsnormer och sprida kunskap om mens och menstruation. Med sina menskorgar vill man få företag att erbjuda sina anställda gratis mensskydd. Någonting som enligt skaparna av Free Period UF borde vara lika självklart som att erbjuda tvål och vatten.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Kalmar Fria Läroverk återinför långa arbetspass

6 maj, 2022

Efter ett kort uppehåll kommer schemaupplägget med långa, sammanhållna arbetspass för eleverna på Kalmar Fria tillbaka. Det ger eleverna en lugnare, mer fokuserad skoldag med färre avbrott och uppstarter.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Kalmar Fria Läroverk satsar på skolmaten med egen skolrestaurang

3 maj, 2022

Från och med hösten 2022 kommer eleverna på Kalmar Fria Läroverk att äta mat i egen skolrestaurang i skolan. Skolmaten är en viktig del i lärandet men också för stämning och bra humör, det visar studier från bland annat Livsmedelsverket.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Skolkampen – Kalmar Fria Läroverk vs CIS

28 februari, 2022

Fria och CIS är två gymnasieskolor som ligger mitt emot varandra och goda grannar vill förstås lära känna varandra bättre. Nu har den första Skolkampen gått av stapeln där elever tävlat mot varandra i kunskapsfrågor. Tävlingen arrangerades i Fria Läroverkens aula och eleverna tävlade i svenska, matematik, historia, samhällskunskap, naturkunskap, geografi, idrott och hälsa samt engelska.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Kalmar Fria Läroverk inleder samarbete med Nova Trafikskola

17 januari, 2022

För att underlätta för elever som vill ta körkort under sin gymnasietid, har Kalmar Fria Läroverk inlett ett samarbete med trafikskolan Nova.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

SM-segrar i brasiliansk Jiu-Jitsu för Kalmar Fria Läroverks tvillingsystrar

6 december, 2021

Systrarna Sanna och Elin Fransson Ingholt är inte bara lika som bär, nu är de också svenska mästare i varsin viktklass i brasiliansk jiu-jitsu eller BJJ som sporten kallas. Träningen är en del av deras skoldag på Kalmar Fria Läroverk.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

SM-silver i Ung Företagsamhet 2021 till Olle Ottevi, elev på Kalmar Fria Läroverk

12 maj, 2021

Ett stort grattis till Olle och hans företag ”Ottevi Make UF” vars resa genom tävlingen Ung Företagsamhet tog honom ända till placeringen nästbäst i Sverige i kategorin Årets hantverkare. Olle representerade Kalmar Fria Läroverk och Kalmar Län under SM-finalen.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Juristen Caroline blir ny lärare på Kalmar Fria Läroverks Ekonomiprogram

6 maj, 2021

I höst tillträder Caroline Falck som ny juridiklärare på Kalmar Fria Läroverks Ekonomiprogram. Hon har jobbat som jurist inom både det offentliga och på advokatbyråer – med frågor kopplade till unga. Nu gör hon det efterlängtade hoppet in i skolans värld.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Kalmar Fria Läroverk vässar inför hösten Ekonomiprogrammets två inriktningar genom; ökat fokus på aktier, olika investeringsformer och affärsrätt och mer praktisk juridik genom arbete med aktuella rättsfall

27 april, 2021

Kalmar Fria Läroverk vässar inför hösten Ekonomiprogrammets två inriktningar genom; ökat fokus på aktier, olika investeringsformer och affärsrätt och mer praktisk juridik genom arbete med aktuella rättsfall.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Handelsministern besöker Kalmar Fria Läroverk: “Eleverna är spända och förväntansfulla”

26 april, 2021

Tisdag den 27 april gästas elever på Kalmar Fria Läroverk av handelsminister Anna Hallberg via länk. Eleverna i årskurs 3 på Ekonomiprogrammet, som nu läser en kurs i internationell ekonomi och handel, kommer att få en unik möjlighet att fråga ministern om Sveriges handelspolitik och dagens internationella ekonomiska utveckling.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Kalmar Fria Läroverk hamnade högst upp på prispallen i tävlingen Unga Reportrar

20 april, 2021

Drygt 1 000 elever var nominerade i tävlingen Unga Reportrar och högst upp på prispallen i kategorin ”Foto” hamnade elever från Kalmar Fria Läroverk.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Watma Educations skolor inför en app som varnar vid olyckor och särskilda händelser

15 april, 2021

Nyligen har utbildningsföretaget Watma Education lanserat en varningsapp som deras skolor ska kunna kommunicera via om något allvarligt skulle inträffa. Appen har installerats på personalens telefoner och datorer för att de snabbt ska kunna larma om olika händelser.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Olle Ottevi, elev på Kalmar Fria Läroverk i SM-final i Ung Företagsamhet

31 mars, 2021

I mars gick Kalmar Läns årliga UF-final av stapeln. En av vinnarna är Olle Ottevi som med sitt företag Ottevi Make UF nu ska representera Kalmar Fria Läroverk och hela Kalmar Län under SM-finalen i Ung Företagsamhet.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Elever från Kalmar Fria Läroverk nominerade i tävlingen Unga Reportrar

26 mars, 2021

Drygt 1 000 elever runtom i Sverige är nominerade i tävlingen Unga Reportrar och två av de nominerade bidragen i kategorierna ”Film” och ”Foto” är inskickade av elever på Kalmar Fria Läroverk. Eleverna tävlar om 10 000kr till klasskassan och vinnarna presenteras i början av april.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Kalmar Fria Läroverk installerar kroppstemperaturscanner

18 mars, 2021

Kalmar Fria Läroverk har installerat en kroppstemperaturscanner som elever och personal måste passera innan de får gå in i skolbyggnaden. Detta som ett led i att försöka minska smittspridningen av covid-19.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Rekordmånga vill studera på Kalmar Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

22 februari, 2021

Kalmar Fria Läroverk har i årets preliminärval fler förstahandssökande än någonsin tidigare. De nya eleverna kommer att vara de första att börja sin skolgång i skolans nya lokaler i centrala Kalmar. Rektorn: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Läs artikel »

Läs artikel
mynewsdesk image

Kalmar Fria Läroverk växer och flyttar till större lokaler i höst: ”Vi tar konceptet ambitiösa studier och träning till en helt ny nivå”

12 februari, 2021

I augusti 2021 flyttar gymnasieskolan Kalmar Fria Läroverk in i fastigheten Falken på Nygatan i centrala Kalmar. Den nya skolan kommer att bli nästan 1000 kvm större med nyrenoverade lokaler som är utformade för att ge bästa tänkbara förutsättningar för ambitiösa studier, träning och rörelse för alla skolans elever.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Pallplats i tävlingen ”Berätta för hundra andra”

20 november, 2020

Bland 150 inskickade bidrag från hela Sverige tar Ferdinand, Ranem, Emilius, Emilia och Felix (saknas på bild) hem en tredjeplats i tävlingen ”Berätta för hundra andra”. Se vinnarfilmen […]

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Kalmar Fria Läroverk inleder samarbete med Nordic Wellness

22 september, 2020

Sedan starten av höstterminen 2020 samarbetar Kalmar Fria Läroverk med Nordic Wellness. Samarbetet innebär att skolans elever numera utövar sin träning i gymkedjans lokaler där de dessutom erbjuds kostnadsfria gymkort.

Läs artikel »

Läs artikel