Vårt koncept

Plats för fysisk aktivitet på skoltid

På Kalmar Fria Läroverk lägger vi stort fokus på hälsa och rörelse. Det finns ett tydligt samband mellan fysisk aktivitet och framgångsrika studier. Forskningsresultat från hela världen visar att den som rör på sig får bättre förutsättningar för att må bra på alla sätt.

» Därför erbjuder vi alla våra elever möjlighet till fysisk aktivitet under skolveckan.

Vi erbjuder:

Träningstillval ’Fys och hälsa’

På vårt träningstillval tränar du två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Du tränar på din egen nivå under ledning av duktiga instruktörer.

Fys och hälsa

Träningstillval

Träningstillvalet ”Fys och hälsa” passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Psst…

Visste du att?

Vi samarbetar med Nordic Wellness vilket ger alla elever som läser träningstillval gratis gymkort och tillgång till alla deras träningsanläggningar i region Kalmar! Våra elever har dessutom fri tillgång till skolans eget gym i källaren.