Vårt koncept

Träning – för välmående och bättre studiefokus

Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga.

Vi erbjuder tre valmöjligheter:

Öppen träning

Öppen träning är för dig som vill träna för att må bra och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. De öppna träningspassen leds av olika lärare och du bestämmer själv vilka pass du vill delta på.

 

Träningstillval

På våra träningstillval tränar du två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Du tränar på din egen nivå under ledning av duktiga instruktörer. Vi erbjuder följande två träningstillval: Fys och hälsa | Kampsport

NIU

NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) är för dig som vill kombinera studier med en elitsatsning. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p). Vi erbjuder följande: Kampsport (Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ). Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.

Fys och hälsa

Träningstillval

Träningstillvalet ”Fys och hälsa” passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare.

Kampsport

Träningstillval och NIU

Vår kampsportsprofil vänder sig både till nybörjare och till de som redan är aktiva inom Thaiboxning, Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ), Taekwondo, Mixed Martial Arts (MMA) eller Karate.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Träning på Fria handlar om:

• Pulshöjande träning på olika nivåer
• Bevisade effekter på hjärnan och hälsan
• Specifik träning inom ramen för träningstillvalet
• Alla får hjälp att hitta en passande träningsform
• Lunch med bra näringsinnehåll och variation
• Föreläsningar kring sömn, stresshantering och liknande
• Kunniga lärare och träningsinstruktörer som inspirerar
• För att kunna genomföra din träning tillhanda- håller skolan träningskläder till alla elever

Psst…

Visste du att?

Vi samarbetar med Nordic Wellness vilket ger alla elever som läser träningstillval gratis gymkort och tillgång till alla deras träningsanläggningar i region Kalmar! Våra elever har dessutom fri tillgång till skolans eget gym i källaren.