Vårt koncept

Din träning

Träning gör hjärnan mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Den som regelbundet tränar och utmanar sin kropp förbättrar både sin hälsa och inlärningsförmåga. Utgångspunkten hos Kalmar Fria Läroverk är därför att träning ska vara en naturlig del i skolans vardag.

Vi erbjuder tre valmöjligheter:

Fria löpare

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Vi erbjuder följande två träningstillval: Fys och hälsa | Kampsport

NIU

För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p). Vi erbjuder följande: Kampsport (Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ)). Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.

Fys och hälsa

Träningstillval

Träningstillvalet ”Fys och hälsa” passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare.

Kampsport

Träningstillval och NIU

Vi erbjuder en kampsportsutbildning som är väldigt bred. Vi vänder oss både till nybörjare och till de som redan är aktiva inom idrotten.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.

Träning handlar om:

• Pulshöjande träning på olika nivåer
• Specifik träning inom ramen för träningstillvalet
• Bevisade effekter på hjärnan och hälsan
• Alla får hjälp att hitta en passande träningsform
• Lunch med bra näringsinnehåll och variation. Alla elever får ett matkort och väljer mellan ett urval av restauranger varje dag
• Öppna föreläsningar kring sömn, stresshantering och liknande
• Kunniga träningsinstruktörer som inspirerar

Psst…

Visste du att?

Vi samarbetar med Nordic Wellness vilket ger alla elever gratis gymkort och tillgång till alla deras träningsanläggningar i region Kalmar! Våra elever har dessutom fri tillgång till skolans eget gym i källaren.