Våra program

Teknik

Inriktning: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vad som är vanligt för ett högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det vi lärt oss.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Teknikprogrammet

Första året

Första året får du bland annat lära dig ny och spännande matematik och fysik. Det är fokus på teknik och människans användande av teknik samtidigt som du läser förberedande kurser inför en högskoleutbildning. I kurser som Teknik1 och Fysik1 får du inblick i olika delar av din framtid inom teknikområdet. Du påbörjar även din inriktning med kursen Programmering 1.

Andra året

Under andra året fortsätter du med din inriktning, du utvecklas ytterligare i programmering – nu läser du fortsättningskursen Programmering 2. Dessutom breddar du ditt kunnande inom teknikområdet genom att läsa kurserna Webbutveckling 1och Dator- och nätverksteknik. Du fortsätter att läsa högskoleförberedande kurser inom matematik och fysik och får även lära känna kemins värld.

Tredje året

Under tredje året får du fördjupade kunskaper inom webbutveckling då du läser fortsättningskursen Webbutveckling 2, samt lära dig gränssnittsdesign via en kurs i det. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning. Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom ditt intresseområde. Du gör ett gymnasiearbete som har koppling till teknik och någon del av det området som intresserar dig mycket. Kanske det du vill jobba med i framtiden? Vårt mål är att du efter dina studier hos oss vet vad du vill bli och är väl förberedd för framtida studier på högskola eller universitet.

Digitala hjälpmedel och teknik

Alla elever har en egen bärbar dator. Du kommer under din tid här att använda den flitigt som praktiskt verktyg, t.ex kommer du få lära dig grundläggande CAD-teknik, programmering, hur du konfigurerar nätverk och server och programmerar och utvecklar egna webbsidor och program.

UF-företag

Du har möjlighet att välja kursen Entreprenörskap och då driva UF-företag i år 3. Då får du träning i att driva eget företag, vilket är ett alternativ för många inom IT-branschen.

Modern pedagogik

Under din tid här kommer du att träffa engagerade lärare som hela tiden strävar efter att ge dig bästa möjliga undervisning. Vi håller oss uppdaterade om vad forskning visar är framgångskoncept för att uppnå detta.