Vårt koncept

En dag på Fria

På Kalmar Fria Läroverk har vi ett genomarbetat upplägg på våra skoldagar – allt för att du ska få maximalt ut av dina gymnasiestudier!

Förmiddag

Flera av våra elever börjar dagen med någon form av träning. De som läser ett Träningstillval tränar tillsammans med instruktör inom sin specifika idrott, andra tränar på egen hand i skolan gym. De som inte tränar har vanliga lektioner.

 

Lunch

På Kalmar Fria Läroverk är det du själv som bestämmer vad du ska äta. En gång i veckan går du in på vår app och väljer mellan alla de alternativ som finns för kommande vecka. Du skickar in ditt val, och sedan handlar vi det som behövs för att laga dessa maträtter till dig och alla andra elever som också har valt sina favoriter. Detta innebär att alla får mat som de gillar.

Maten serveras i vår helt nya skolrestaurang och oavsett vilken rätt du väljer är den vällagad och näringsriktig, så att du orkar hela skoldagen. När alla får välja själva, blir det minimalt med mat som behöver slängas. Det är bra även för klimatet!

Eftermiddag

Eftermiddagarna består ofta av ett eller flera lektionspass. Våra sammanhållna lektionspass innebär att en och samma lektion kan innehålla föreläsning, grupparbete, diskussion och praktiska övningar. Du får mycket tid med din lärare vilket innebär att det alltid finns hjälp att få för att komma vidare.

 

Intresseanmälan

Vill du börja på Kalmar Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»