Ny rektor på Kalmar Fria Läroverk

pressrelease

2020-08-13, 08:00

Linda Wolfgang tillträder efter sommaren som ny rektor vid Kalmar Fria Läroverk.

– Vi är mycket glada över att presentera Linda Wolfgang som ny rektor på skolan i höst. Hon har ett starkt idrottsengagemang och flerårig erfarenhet som gymnasielärare och skolledare. Lindas positiva inställning, tro på att man behöver utmana sig själv och arbeta hårt för att lyckas har visat sig framgångsrik både inom skolutveckling och triathlon, en bra profil för att leda Kalmar Fria Läroverk framåt, säger Katharina Sjögren-Edström, VD på Fria Läroverken.

Linda Wolfgang kommer senast från en tjänst som biträdande rektor vid Kalmarsundsskolan. Hon har dessförinnan arbetat som gymnasielärare på Lars Kaggskolan i 17 år där hon arbetat med att utveckla deras globala profil. Vidare har hon arbetat med att utveckla undervisningsmetoder och fortbilda personal.

– Jag ser med spänning fram emot att återvända till gymnasieskolan. Kalmar Fria Läroverk har ett koncept med fokus på ambitiösa studier och träning som känns helt rätt för mig och jag är tacksam över att ha fått förtroendet att tillsammans med personalen fortsätta utveckla skolan utifrån konceptet, säger Linda Wolfgang.