Kalmarelever på förstaplats i filmtävling

pressrelease

2017-12-04, 08:00

”En mycket snyggt producerad och dramaturgiskt skicklig film som på ett emotionellt slagkraftigt sätt berör och gör att det starka och tydliga budskapet går in. Perspektivet att alla berörs av hur du själv agerar stod ut från övriga bidrag och tillsammans med det snygga hantverket, bra tempoväxlingar och väl vald musik gör det filmen till årets vinnare.”

Så löd motiveringen till det vinnande bidraget i Filmtävlingen Berätta för 100 andra, en filmtävling där gymnasieelever och högstadieelever från hela Sverige, skapat filmer vars syfte är att 1, påverka andra att aldrig köra påverkade i trafiken, 2, vägra åka med påverkade förare och 3, hindra andra från att köra påverkade.

Bakom det vinnande bidraget står Signe Nylander, Tove Hermansson, Jacob Benschjöld, Thea Svensson samt Wilma Nilsson som studerar Estet och Samhälle Media på Fria Läroverken i Kalmar. Av 190 bidrag valdes deras ut av en jury bestående av yrkesverksamma personer inom reklam- och filmbranschen.

Utöver äran fick Signe, Tove, Jacob, Thea och Wilma ta emot en vinstsumma på 15 000 kronor som till deras klasskamraters glädje, går till de två klasskassorna.

Se bidraget här