Kalmar startar nytt program och inriktning

pressrelease

2017-09-28, 08:00

Fria Läroverken i Kalmar breddar sitt utbud av högskoleförberedande program inför hösten 2018. Skolinspektionen har i veckan beviljat tillstånd för att starta Naturvetenskapsprogrammet och en ny inriktning på det befintliga Ekonomiprogrammet.

Fria Läroverken i Kalmar erbjuder idag sex program med åtta inriktningar. Inför hösten 2018 kommer dessa att utökas med ytterligare högskoleförberedande gymnasieutbildningar:

  • Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap
  • Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik

– Våra nya program är en del i den satsning på en högre andel högskoleförberedande gymnasieutbildningar som vi inledde i fjol. Med Naturvetenskapsprogrammet och ny inriktning mot juridik kan vi ge ännu fler elever en möjlighet att kombinera en riktigt bra utbildning med sitt största intresse. Under våren genomförde Skolinspektionen en kvalitetsgranskning av skolan som vi gick igenom utan anmärkning och nu har vi med glädje tagit del av det här beslutet. Det känns som en bekräftelse på vårt arbete med att bedriva utbildning av hög kvalitet, säger Camilla Söderbäck, rektor på Fria Läroverken.

Lördagen den 14 oktober kommer Fria Läroverken i Kalmar att ha öppen skola och informera om de nya program och inriktningar som erbjuds inför hösten 2018. Skolan är öppen för besökare mellan klockan 10-14. Välkommen!